پوست

نحوه تشخیص نوع پوست – راه حلی آسان برای پاسخ به پرسشی سخت

نوع پوست من چیه؟ چجوری پوستم رو بشناسم؟ در کل چند نوع پوست داریم؟ این‌ها سوالاتی هستند که ممکن است ذهن شما را نیز درگیر کرده باشند. برای پاسخ به این سوالات لازم است شناخت کافی درباره انواع پوست داشته باشید. در این پست از وب‌سایت بلاما، به شما در تشخیص نوع پوست خود کمک خواهیم کرد.

عکس انواع پوست - تشخیص نوع پوست
عکس انواع پوست

شناخت نوع پوست و تشخیص اینکه چه نوع پوستی دارید آسان نیست؛ چرا که علاوه بر پوست خشک و پوست چرب، انواع دیگری نیز وجود دارند که ممکن است با آن‌ها آشنا نباشید. در ادامه با ما همراه باشید تا نکات لازم را برای تشخیص نوع پوست بررسی کنیم.

انواع مختلف پوست

در بخش زیر انواع مختلف پوست را فهرست کرده‌ایم و در مورد هر نوع پوست و اینکه دقیقا چیست توضیح خواهیم داد.

  • پوست معمولی
  • پوست خشک
  • پوست مختلط
  • پوست چرب
  • پوست حساس

پوست معمولی چه نوع پوستی است؟

این نوع پوست، پوست نه خشک است و نه چرب؛ در واقع مابین این دو تعریف می‌شود. در کل می‌توان گفت متعادل، مستعد جوش و پوسته پوسته شدن نیست. همچنین با احساس چربی همراه نبوده و در صورتی که چرب شد به راحتی می‌توان آن را پاک کرد. افراد با پوست معمولی، منافذ کوچکی دارند، بافت پوستی صافی دارند و کمتر از انواع دیگر مستعد لک یا حساسیت هستند.

عکس پوست معمولی - تشخیص نوع پوست
تصویر پوست معمولی

علیرغم نداشتن مشکل و نگرانی بابت پوست چرب، همچنان برای رسیدن به پوستی سرحال‌تر و بهتر به مراقبت پوستی مخصوص به خود نیاز دارید. روتین مناسب پوست معمولی، به حفظ رطوبت در پوست و همچنین تقویت سد دفاعی پوست کمک می‌کند.

پوست خشک

افراد با پوست خشک، احساس کشیده شدن و گاهی اوقات حتی پوسته پوسته شدن دارند. پوست شما در بیشتر مواقع کم آب است و در اصطلاح به پوستی که کم آب باشد دهیدراته می‌گویند. در واقع پوست خشک معمولا چربی طبیعی کم‌تری نسبت به انواع پوست دیگر تولید می‌کند. این کار ممکن است باعث شود پوست کدر به نظر برسد. افراد با این نوع پوست ممکن است مستعد خطوط ریز و قابل مشاهده باشند. علاوه بر این، خارش و التهابات پوستی نیز از علائم پوست خشک محسوب می‌شوند که می‌توانند در تشخیص نوع پوست به شما کمک کنند.

عکس پوست خشک - تشخیص نوع پوست
تصویر پوست خشک

روتین مراقبت از پوست خشک باید شامل مواد ملایم، ترمیم دهنده و آبرسانی باشد که به حفظ سد رطوبتی و محافظتی پوست کمک کند (مانند سرامیدها).

توصیه می‌شود افراد با پوست خشک، از محصولات مراقبتی بدون عطر و الکل و غیر کومدون‌زا استفاده کرده و از دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنند. استفاده هر چه بیشتر از آبرسان و مرطوب کننده در طول روز به این افراد توصیه می‌شود.

پوست مختلط چه نوع پوستی است؟

پوست مختلط شامل نواحی خشک و همچنین چرب است که ناحیه T (پیشانی، بینی و چانه) صورت بخش چرب را شامل می‌شود و گونه‌ها خشک و یا نرمال هستند. این نوع از پوست در فصول مختلف سال و به دلیل عوامل مختلفی مانند استرس یا نوسانات هورمونی می‌تواند تغییر کند.

عکس پوست مختلط و ناحیه T صورت - تشخیص نوع پوست
تصویر پوست مختلط و ناحیه T صورت

پاک‌سازی و آبرسانی موثر کلید مراقبت از پوست مختلط است که در بعضی مواقع چرب یا نرمال و در بعضی مواقع خشک است.

پوست چرب

این نوع پوست با تولید مقدار زیادی سبوم، باعث براق شدن و در نتیجه احساس تجمع چربی روی صورت می‌شود. (به خصوص در سراسر ناحیه T)

عکس پوست چرب - تشخیص نوع پوست
تصویر پوست چرب

طبق گفته آکادمی پوست آمریکا کسانی که پوست چربی دارند ممکن است چین و چروک کمتری نیز داشته باشند. اما از طرفی ممکن است بیشتر از سایر افراد مستعد بزرگ شدن منافذ، لک‌های ناشی از آکنه، جوش‌های سرسیاه و سرسفید باشند.

تولید چربی طبیعی بیش از اندازه نیاز پوست، به معنی نیاز به رطوبت کم‌تر نیست. مراقبت از پوست چرب به محصولاتی بستگی دارد که استفاده می‌کنید؛ یعنی استفاده از محصولاتی که بدون مسدود کردن منافذ شما، پوست‌تان را تغذیه و آبرسانی کند و همچنین باعث ایجاد جوش نشود.

روتین مناسب پوست چرب باید دارای یک شوینده ملایم باشد که آلودگی‌ها، چربی‌های اضافی و سایر ناخالصی‌ها را از بین ببرد. علاوه بر شوینده باید شامل یک مرطوب کننده سبک، بدون چربی و غیر کومدون ‌زا باشد که رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کند.

پوست حساس چه نوع پوستی است؟

پوست حساس اغلب به عنوان یک نوع پوست شناخته می‌شود. در حالی که ممکن است پوست چرب یا خشک حساس داشته باشید.

صرف نظر از اینکه چه نوع پوستی دارید، اگر پوست‌تان حساس باشد، ممکن است قرمز به نظر برسد و احساس سوزش، خارش یا خشکی نیز داشته باشید.

این علائم ممکن است مربوط به پوستی باشد که در برابر محرک‌های خارجی آسیب پذیرتر است و یا ناشی از مواد خاصی مانند رنگ‌ها یا عطرها و همچنین عوامل محیطی باشد.

عکس پوست حساس - تشخیص نوع پوست
تصویر پوست حساس

اگر متوجه حساسیت پوست خود شده‌اید، سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که در ترکیبات خود از این مواد استفاده نکرده باشند.

افرادی که پوست خشک و حساس دارند در فصول سرد سال شاهد تغییرات بیشتر و حتی خشکی و سوزش بیشتر خواهند بود. مراقبت از پوست در این فصول بسیار مهم است که نکات بیشتر را در مراقبت از پوست در هوای سرد می‌توانید بخوانید.

نوع پوست من چیست؟

قبل از پاسخ دادن به این سوال، لازم است موادی را که پوست به آن واکنش می‌دهد و یا سبب جلوگیری از تشخیص نوع پوست می‌شود را بررسی کنیم.

  • الکل
  • نرم کننده‌های غلیظ
  • انواع وکس‌ها
  • عطر
  • محصولات شوینده قوی
  • محصولات پاک کننده قوی
  • مواد محرک (ارگانیک-مصنوعی)

توصیه می‌شود برای چند روز استفاده از این محصولات را متوقف کنید و ببینید که پوست بدون آن‌ها چه واکنشی می‌دهد. در لیست زیر فهرستی از علائم مهم را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم تا برای یافتن نوع پوست خود آن‌ها را در ذهن داشته باشید.

  • پوست معمولی: منافذ ریز، گردش خون به اندازه، بافت مخملی، نرم و صاف، شفافیت یکنواخت، رنگی شاداب و گلگون، بدون لک (هر از چند گاهی منتظر جوش زدن باشید).
  • پوست خشک: پوسته پوسته شدن خفیف یا پوسته پوسته شدن در لکه‌ها، ظاهر لکه دار، احساس سفتی، خارش احتمالی.
  • پوست مختلط: ناحیه T چرب (پیشانی، چانه و بینی)، منافذ بزرگ، گونه‌ها با ظاهر معمولی تا خشک.
  • پوست چرب: منافذ به وضوح قابل مشاهده، درخشان و براق، پوست ضخیم‌تر (رگ‌های خونی ممکن است قابل مشاهده نباشند). پوست‌های چرب مستعد جوش‌های سرسیاه و سرسفید و انواع مختلف آکنه هستند.
  • پوست حساس: پوست به راحتی تحریک می‌شود، لکه‌های قرمز، خارش، پوسته پوسته شدن و گاهی اوقات حتی تورم صورت.

چگونگی تشخیص نوع پوست خود در خانه

اگر مطالعه توصیف انواع پوست به شما کمک نکرد تا به نتیجه برسید، آزمایش‌های متفاوتی وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید تا به شما در تعیین نوع پوست کمک کند. روش زیر به شما در این زمینه کمک می‌کند.

به کمک این تست خانگی می‌توانید با مشاهده رفتار پوست خود پس از پاک‌سازی نوع آن را تشخیص دهید.

تشحیص نوع پوست

برای شروع، صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویید؛ سپس به آرامی آن را خشک کنید.

30 دقیقه صبر کنید.

اگر پوست شما براق به نظر برسد، احتمالاً پوست چرب دارید.

درصورتی که احساس سفت، کشیدگی و یا پوسته پوسته شدن دارید، احتمالاً پوست خشکی دارید.

اگر درخشش فقط در ناحیه T شما باشد، احتمالاً پوست مختلط دارید.

اگر پوست شما هیدراته و بدون علائم گفته شده است و چرب نیست، احتمالاً پوست طبیعی دارید.

با پوست خود چگونه رفتار کنم؟

هر پوستی فارغ از نوع، نیاز به مراقبت مخصوص به خود را دارد. در اینجا طبق مستندات جمع آوری شده و تحقیقاتی که در حوزه پوست انجام شده است، توصیه‌هایی را برای شما مطرح کرده‌ایم. برای اطمینان از موارد گفته شده، قبل از عمل به آن‌ها، با متخصص پوست مشورت کنید.

مراقبت از پوست معمولی: محصولات سبک مانند لوسیون‌ها و سرم‌ها برای پوست‌های معمولی مناسب هستند. پوست معمولی نیازی به رطوبت اضافی ندارد و شما باید از خشک شدن شدید پوست با محصولات قوی که نیازی هم به آن ندارید، اجتناب کنید.

مراقبت از پوست خشک: محصولات آبرسان و مرطوب کننده را باید به صورت مداوم در روتین خود داشته باشید. از کرم‌های غنی برای مرطوب کردن پوست خود استفاده کرده و پوست خود را اصولی خشک کنید همچنین استفاده از مواد قوی مانند الکل را کنار بگذارید.

مراقبت از انواع پوست - تشخیص نوع پوست

مراقبت از پوست مختلط: این نوع پوست به محصولات مختلفی برای نواحی مختلف نیاز دارد. برای نواحی چرب از پاک کننده‌های ملایم، ژل و تونرهای بدون الکل استفاده کرده و آبرسانی نواحی خشک را با سرم‌ها و مرطوب کننده‌های سبک انجام دهید.

مراقبت از پوست چرب: استفاده از پاک کننده‌هایی با بافت ژل برای تمیز کردن پوست را افزایش داده و از کرم‌های غنی دوری کنید. همچنین محصولات دارای روغن اضافی برای استفاده این نوع پوست منع شده است.

مراقبت از پوست حساس: به هیچ عنوان استفاده از مواد قوی را در روتین خود قرار ندهید. قبل از استفاده از محصول در تمام صورت، ابتدا روی قسمت کوچکی از صورت خود آزمایش کنید. همچنین هنگام شستن صورت و غیره از آب خیلی گرم یا خیلی سرد پرهیز کنید. چرا که می‌تواند سبب تحریک پوست شود.

تمامی موارد گفته شده در راستای تشخیص نوع پوست شماست. قبل از هرگونه اقدامی حتما با متخصصین پوست و کارشناسان حوزه زیبایی مشورت کنید. هر نوع پوستی می‌تواند حساس و یا جوش‌زا باشد در حالی که این مشکل در افراد با پوست معمولی کمتر وجود دارد؛ در هر صورت شما می‌توانید با شناخت صحیح پوست خود و استفاده از محصولات مناسب، از پوست خود مراقب کنید و حساسیت‌ها را کاهش دهید.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا